Poznajemy nowe smaki

Poznajemy nowe smaki. 2017-11-23 12:29.

TORTILLA! placek z mąki kukurydzianej (ew. pszennej), chleb powszedni meksykanów. Dla nas egzotyczna potrawa, nadziewana przeróżnymi farszami, wykorzystywana w przemyśle fast-food... czy tylko? Tortille z powodzeniem można zrobić w domu i to bardzo łatwo! Wystarczy maka, gorąca woda, sól, nieco oliwy i patelnia! Nie potrzeba żadnych specjalnych sprzętów. Przecież niegdyś meksykanie wypiekali tortille na rozgrzanym kamieniu! To naprawdę łatwe! Nasza tortilla miała wielu ojców (i matek xD). Pomysłodawcą zrobienia meksykańskiego placka był Jakub, autorka zmodyfikowanego przepisu kombinowanego i oczywiście WEGE - Karolina B., a twórcami - WSZYSCY! Wyjątkowe podziękowania należą się Kindze, Alanowi i Adrianowi - się wolontariusze w kuchni nastali, oj nastali. Było pysznie. Chcecie przepis na naszą pokombinowaną tortille z warzywnym farszem?